Nyíregyházi Egyetem

2018.06.30. 20:25

Diplomaosztó ünnepség a Nyíregyházi Egyetemen

Nyíregyháza - A felsőoktatás mindennapjainak egyik legfontosabb eseményét, oklevélátadó ünnepi szenátusi ülést tartottak ma délelőtt a Nyíregyházi Egyetemen, ahol a 2017-18-as tanév 522 sikeres államvizsgát tett és a 360 oklevélre jogosult hallgatójából 247-en vehették át a diplomát.

Nyíregyháza - A felsőoktatás mindennapjainak egyik legfontosabb eseményét, oklevélátadó ünnepi szenátusi ülést tartottak ma délelőtt a Nyíregyházi Egyetemen, ahol a 2017-18-as tanév 522 sikeres államvizsgát tett és a 360 oklevélre jogosult hallgatójából 247-en vehették át a diplomát.

A legtöbben alapképzési szakon végeztek, illetve szakirányú továbbképzésben vettek részt, de szép számmal kerültek ki végzősök a felsőoktatási szakképzés, illetve a tanári mesterképzés területéről is, derült ki mindjárt a szenátusi ülés első perceiben. Halkóné dr. Rudolf Éva titkárasszony nyilvánvaló büszkeséggel tett említést arról is, hogy az egyetemre 2013-ban visszatért a kétszakos továbbképzés is, amelynek eredményeképpen ennek a tanévnek a végén is 11 nappali tagozatos hallgató záróvizsgázott sikeresen.

A végzősöket elsőként dr. Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára köszöntötte, elsősorban annak – a teremben is szinte tapintható – örömét öntve szavakba, hogy az elkötelezett, áldozatos munka mindig meghozza gyümölcsét. Dr. Szabó Tünde rámutatott: a tudás megszerzése nem csupán a biztos előmenetel záloga, egyszerre jelent kultúrát, közösségépítést, megkívánja egymás kölcsönös segítését, és sok-sok értékes tapasztalat megszerzését teszi lehetővé. – S hogy merre tovább? – tette fel a sok fiatal fejében megfogalmazódó kérdést. – Bármerre is vigyen az sokfelé ágazó út, egy utat biztosan javasolhatok önöknek, mégpedig azt, hogy bízzanak és higgyenek önmagukban – bátorította az államtitkár a hallgatóságát, egyértelművé téve, hogy ami nehezen érhető el, általában az ér a legtöbbet.

Fotók: Sipeki Péter

Vassné dr. Figula Erika, az egyetem rektora elsősorban a közösen kivívott és kiérdemelt büszkeségnek adott hangot, amely nem csak az új diplomásokat és hozzátartozóikat, de természetes az intézményt is egyformán átjárja, s megköszönte mindenkinek a munkáját, a családtagoknak pedig a fiatalok támogatását. A több mint fél évszázados múlttal rendelkező intézmény vezetője elismerően szólt arról a jelentős szellemi erőfeszítésről, komoly szorgalmat igénylő munkáról, ami egyszerre vezetett el a kitűzött célig, és a mai nap ünnepéig. – Itt van a pillanat, amiről korábban csak álmodozni mertek. Éljék hát át, és a jövőben se lehet soha, de soha feladni – bátorította az élet új útjaira lépőket.

A továbbiakban dr. Kovács Zoltán, a Nyíregyházi Egyetem rektorhelyettese számolt be az intézmény elmúlt évi sikereiről, szakmai fejlődéséről, majd az elismerő címek kiosztása után a várva várt oklevelek is megtalálták boldog tulajdonosaikat, hogy azok családi körben ünnepelhessenek tovább.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!