bandatámadás

2019.05.28. 07:26

Rendőröket gyilkoltak Mexikóban

Négy rendőrt meggyilkoltak, hét másikat megsebesítettek egy bandatámadásban Mexikó nyugati részén – közölték helyi tisztviselők, akik szerint megsebesült két vétlen járókelő is.

Michoacan állam ügyészi hivatala azt közölte, hogy a támadók vasárnap Zamora városában előbb egy rendőrségi járőrautóra nyitottak tüzet, majd a társaik segítségére érkező két rendőrcsapatra. Három rendőr a helyszínen életét vesztette, egy negyedik később halt bele sérüléseibe.

A hatóságoknak sikerült rábukkanniuk a támadók egyik teherautójára. A helyi sajtóban közölt fotókon a járművön a CJNG felirat látható, ami a Cártel de Jalisco Nueva Generación nevű drogkartellt fedi.

A támadással egy időben egy videó jelent meg egy közösségi oldalon. A felvételen kisteherautókat és terepjárókat lehetett látni, oldalukon a CJNG felirattal.

Mexikóban a városi rendőrségnek csupán könnyű fegyverei vannak, kevesebb a bérük, és nem kapnak olyan kiképzést, mint a szövetségi rendőrség tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában