afganisztán

2019.05.08. 11:48

Segélyszervezet irodája előtt robbant autóba rejtett bomba Kabulban

Kilenc embert kórházba szállítottak.

A belügyminisztérium szerint a robbanás a Counterpart International nevű nemzetközi segélyszervezet irodája előtt történt, Kabul forgalmas északnyugati körzetében. A minisztérium szóvivője, Naszrat Rahími elmondta, hogy a robbanás után tűzharc alakult ki a biztonsági erők és fegyveres támadók között. Vahídullah Majjár, az egészségügyi minisztérium szóvivője beszélt arról, hogy kilenc embert kórházba szállítottak.

A Hszinhua hírügynökség szemtanúk közlésére hivatkozva arról számol be, hogy a környéket a hatóságok lezárták. A robbantás körzetében több bevásárlóközpont, bank és külföldi vállalat is található.

Húsz napon belül ez volt a második, kormányzati épület ellen irányuló merénylet Kabulban. Egyelőre senki nem jelentkezett elkövetőként.

Az országban elsősorban a szélsőséges tálib lázadók és az Iszlám Állam terrorszervezet tagjai követnek el támadásokat az Egyesült Államok által is támogatott kabuli kormány érdekeltségei és biztonsági erők ellen.

A hét elején köszöntött be az iszlám böjti hónap, a ramadán. A vallás előírásai szerint erre a hónapra a hívőknek elvileg fel kell függeszteniük mindenféle harci cselekményt, ezt azonban sok szélsőséges dzsihadista szervezet évről évre figyelmen kívül hagyja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában