többen megsebesültek

2019.06.27. 18:38

Lövöldözés volt egy franciaországi mecset előtt

Az elkövető végzett magával.

Két ember megsebesült az északnyugat-franciaországi Brest városának egyik mecsete előtt, amikor egy ismeretlen merénylő lövöldözni kezdett csütörtök délután, az elkövetőt röviddel az eset után holtan találták, feltehetően főbe lőtte magát.

A hatóságok közlése szerint a sebesültek állapota nem életveszélyes, egyiket a hasán, a másikat a combján találta el a lövedék. Az elkövető több lövést adott le, az egyik sebesült a mecset imámja.

Az incidens háttere egyelőre nem ismert. A merénylő elmenekült a helyszínről, üres autóját később megtalálták a rendőrök, majd onnan nem messze a holttestét is.

Christophe Castaner francia belügyminiszter arra kérte a prefektusokat, hogy erősítsék meg az országban a vallási létesítmények ellenőrzését.

A francia ügyészség terrorellenes részlege vizsgálatot indított annak felderítésére, hogy az elkövető terrorista indítékkal kezdett-e lövöldözni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában