vérbosszú

2019.07.10. 10:19

Embereket mészároltak le Pápua Új-Guineán

Több mint húszan – köztük terhes nők és gyerekek – vesztették életüket a törzsi összecsapásokban.

Philip Undialu, Hela tartomány kormányzója az ABC ausztrál műsorszolgáltatónak elmondta, hogy 16 emberrel végeztek Karida falujában. A gyilkosságokkal valószínűleg egy korábbi támadást bosszultak meg, amelyben heten haltak meg.

A Post-Courier című helyi napilap úgy értesült, hogy szombat óta 24-en vesztették életüket Karidában és Petában.

Peta környékén hat embert gyilkoltak meg egy rajtaütésben szombaton – mondta el Teddy Augwi, Hela rendőrségi főnyomozója.

Az áldozatok rokonai másnap 16-18 embert – köztük terhes nőket – mészároltak le Karidában.

Közigazgatási források szerint több falusi elmenekült az erőszak elől. Egyelőre nem tudni, hogy őrizetbe vettek-e valakit a gyilkosságok miatt.

A törzsi erőszak gyakori Pápua Új-Guinea belsejében, ahol a vérbosszú élő hagyomány.

A szigetország miniszterelnöke, James Marape a rendőrhiányt tette felelőssé a Helában kialakult helyzetért. Marape rámutatott, hogy a 400 ezer lakosú tartományban hatvannál is kevesebb rendőr végez szolgálatot.

„Mindazoknak, akik fegyverrel rendelkeznek, és a közösség mögé bújva gyilkolnak: tanuljatok abból, amit azokkal a bűnözőkkel teszek, akik ártatlanokat öltek. Nem félek a törvényben megengedett legszigorúbb eszközökkel fellépni ellenetek”

- írta a kormányfő a közösségi médiában.

A pápua új-guineai törvények szerint gyilkosságért halálbüntetés is kiróható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában