reménység

2019.08.20. 21:16

Orbán Viktor: Boldog születésnapot, Magyarország!

A miniszterelnök a Szent István-napi ünnepi szentmise és a Szent Jobb körmenet előtt a Szent István-bazilikánál üdvözölte Henri Boulad jezsuita szerzetest.

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Henri Boulad muszlim többségű környezetben élő kisebbségi keresztény felekezet szerzeteseként lett világszerte ismert. Családja szíriai származású, de nagyapja a keresztényüldözés elől Egyiptomba menekült. Henri Boulad Alexandriában született.

2004-től a jezsuiták kairói kollégiumának vezetője.

Orbán Viktor miniszterelnök, felesége, Lévai Anikó és Henri Boulad jezsuita szerzetes a budapesti Szent István-bazilika előtt 2019. augusztus 20-án.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

2017. március 16-án magyar állampolgárságot kapott. Döntését – hogy felveszi a magyar állampolgárságot – azzal indokolta, hogy Magyarország másfajta, jobb globalizációt készíthet elő, mint ami jelenleg tapasztalható.

A miniszterelnök a Facebook-oldalán posztolt a Szent Jobb körmenetről. Ezt írta: „Idvez légy, boldog Szent István király, te népednek nemes reménysége” Boldog születésnapot, Magyarország!

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök és Henri Boulad jezsuita szerzetes a budapesti Szent István-bazilika előtt 2019. augusztus 20-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában