Ecstasy

2019.08.14. 11:24

Több száz kilogramm kábítószert foglalt le az ausztrál rendőrség

Az ausztrál rendőrség 766 kilogramm metiléndioxi-metamfetamin (MDMA) port foglalt le egy nagyobb razziában, amelynek során hat embert – köztük négy brit állampolgárt – őrizetbe vettek – közölték a helyi hatóságok szerdán.

Brisbane, 2019. augusztus 14. A queenslandi rendõrség által 2019. augusztus 14-én közreadott felvétel lefoglalt kábítószerekrõl Brisbane városban. Az ausztrál hatóságok az Új-Zélandra, Queensland és Új-Dél-Wales ausztrál államokra kiterjedõ mûvelet során 766 kilogramm metiléndioxi-metamfetamin (MDMA) port foglaltak le egy nagyobb razziában, és hat embert, köztük négy brit állampolgárt õrizetbe vettek. A lefoglalt drog értéke 90 millió ausztrál dollár (17,6 milliárd forint) körül mozog, amely az egyik legnagyobb fogás Ausztrália történetében. MTI/EPA/Queenslandi rendõrség/Queenslandi rendõrség

Forrás: MTI / EPA / Queenslandi rendõrség

Fotó: Queenslandi rendőrség

Az MDMA-t tablettázott formájában ecstasyként vagy ekiként ismerik.

Az Új-Zélandra, illetve Queensland és Új-Dél-Wales ausztrál államokra kiterjedő művelet egy több ügynökség együttműködésével zajló nyomozás végeredménye volt.

A lefoglalt drog utcai értéke 90 millió ausztrál dollár, azaz 17,6 milliárd forint körül mozog, és az egyik legnagyobb fogás Ausztrália történetében

- írta közleményében a szövetségi rendőrség.

Jon Wacker rendőrségi illetékes elmondta, hogy korábban még sohasem foglaltak le ilyen tisztaságú MDMA-port Queenslandben. Wacker szerint a drogot hígították volna, és 6-12 millió tablettát gyárthattak volna belőle. Az Australian Associated Press hírügynökség szerint az elkobzott kábítószer az Ausztráliában évente eladott mennyiség hét százalékát teszi ki.

A queenslandi razziában egy 51 és egy 40 éves brit, illetve egy 26 éves ausztrál állampolgárt vettek őrizetbe kábítószer-birtoklás miatt. Új-Zélandon további két brit – egy 60 és egy 49 éves férfi – került a hatóságok kezére ugyanennek az átfogó nyomozásnak a részeként. Az új-zélandi rendőrség 200 kilogramm metamfetamint foglalt le. Új-Dél-Walesben egy 51 éves ausztrál nőt fogtak el, és 108 ezer dollárt (több mint 21 millió forintot) koboztak el az ausztrál hatóságok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában