felelőtlenség

2019.10.30. 18:35

Élő közvetítésben járt szerencsétlenül egy japán hegymászó

A nézők hasztalanul próbálták meg lebeszélni az alpinistát arról, hogy folytassa útját az egyre nehezebb és veszélyesebb körülmények között.

Nézői szeme láttára járt szerencsétlenül Japán legmagasabb hegyén egy japán hegymászó, aki élőben közvetítette az interneten a 3776 méteres Fudzsi hófödte csúcsának meghódítására tett kísérletét.

Akik élőben követték hétfő délután a YouTube-on az önmagát Tedzu becenéven azonosító férfi erőfeszítéseit, hallották, amint a magányos, ziháló hegymászó a dermesztő hidegre, a vastag hóra, a meredek lejtőkre, a csúszós sziklafalakra, meggémberedett ujjaira panaszkodik, és látták, amint egy ponton megcsúszik, fejjel lefelé a mélybe zuhan, mászóbotjai szétrepülnek, majd az adás hirtelen megszakad.

A nézők hasztalanul próbálták meg lebeszélni az alpinistát arról, hogy folytassa útját az egyre nehezebb és veszélyesebb körülmények között. Végül a szerencsétlenség láttán maguk értesítették a hatóságokat, amelyek mentőalakulatot küldtek a keresésére. A hatóságok szerdán bejelentették, hogy mintegy 3000 méteres magasságban találtak egy holttestet, és vizsgálják, hogy a tetem az internetes videoközvetítésben látott férfié-e.

A japánok szent hegyét évente százezrek másszák meg, de az erre ajánlott időszak csak július elejétől augusztus végéig tart, az év többi részében nem is kínálnak szálláslehetőségeket a hegyen. Mindamellett semmi sem tiltja, hogy más évszakban is megmásszák a Fudzsit.

Az élő közvetítés hegymászás közben nagyon veszélyes, mert elvonhatja a mászó figyelmét – mondta Szuzuki Kunijaszu, a mentőalakulat vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában