szerencsétlenség

2019.11.09. 17:45

Lavinaomlás okozta két ember halálát Tirolban

A hatóságok szerint a két holland síelőt már csak holtan tudták kiemelni a hótömegek alól.

Lavinaomlás okozta két ember halálát szombaton az ausztriai Tirol tartományban található Sölden városának térségében egy sípálya mellett – közölte az osztrák rendőrség.

A hatóságok szerint a két holland síelőt már csak holtan tudták kiemelni a hótömegek alól.

Az APA osztrák hírügynökség szerint az idei évben nagyon korán jelentkezett az első, halálos áldozatokat követelő lavina, tekintettel a következő hetekben induló síszezonra. A naponta frissülő, lavinaveszélyre figyelmeztető rendszer sem üzemel még teljes körűen, a szolgáltatás jelenleg csak eseti jelleggel ad ki riasztást. Pénteken a téli sportot űzőket és a hegymászókat fokozott figyelemre intette, mert sok friss hó esett a térségben, s a viharokat követő időjárás javulás miatt megnövekedett a lavinabalesetek lehetősége.

Az APA felidézte, hogy tavaly az első, halálos áldozatot követelő lavinaomlás december 13-án volt a zillertali Tux település közelében.

A baleseti sérülések és halálozások száma valamelyest csökkent az alpesi térség 2018-2019-es téli szezonjában. Míg az azt megelőző, 2017-2018-as szezonban 102-en vesztették életüket, addig 2018. november 1-jétől 2019. március 24-ig terjedő időszakban 93-an. A lavinák okozta halálozások száma azonban 15-ről 19-re gyarapodott az említett időszakokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában