Szerte a Kárpát-medencéből

2019.12.13. 22:04

Egyre többen vehetnek részt az Erzsébet-táborokban

Több mint hétezren nézhették meg a Fővárosi Nagycirkusz Hófödte Álom – Ősi cirkuszi mese című előadását december 11. és 13. között az Erzsébet-karácsony keretében – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken az Erzsébet-karácsony záróeseményén a Fővárosi Nagycirkuszban.

Novák Katalin azt mondta, hogy az Erzsébet-táborok különböző programjain idén több mint százezren vettek részt. Jövőre megújítják a zánkai tábort, és Fonyódligeten sátortábor is várja majd a gyerekeket, ezért kétszer annyian vehetnek majd részt azokon, mint idén – emelte ki.

A szenteste egy csodáról szól, a születés csodájáról

- hangoztatta az államtitkár, hozzáfűzve:

minden gyermek születése egy csoda.

Fekete Péter, az Emmi kultúráért felelős államtitkára azt mondta: a cirkusz az egymásra figyelésről, a saját magunk által létrehozható csodáról és az egyensúlyról szól. Az Erzsébet-karácsony keretében megtekinthető előadáson a résztvevők a jakut cirkusz elemeit láthatják – tette hozzá.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár (b2) és Fekete Péter, az Emmi kultúráért felelős államtitkára (b4) átadja az Erzsébet-táborok kreatív pályázatának díjait
Fotó: Bruzák Noémi / MTI

Novák Katalin és Fekete Péter az előadás előtt átadta az Erzsébet-táborok kreatív pályázatának díjait. A pályázatra képzőművészeti, közösségi média és hír kategóriában egyénileg és csoportosan is készíthettek alkotásokat a jelentkezők. Az Erzsébet-karácsony programjai december 11-én kezdődtek, az ünnepi rendezvénysorozat december 13-án zárult.

Az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány a magyar kormány támogatásával számos tábort szervez és gyermekprogramokról gondoskodik egész évben. 2016-ban a táborokban és a gyermekprogramokon több mint 90 ezren, 2017-ben több mint 100 ezren, 2018-ban 126 ezren, idén pedig körülbelül 130 ezren vettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában