caracali rém

2019.12.01. 12:23

Újabb tettestársról tett vallomást a román tinigyilkos

Újabb tettestársról vallott a két tinédzser lány elrablásával, megerőszakolásával és meggyilkolásával gyanúsított, és előzetes letartóztatásban lévő férfi.

Romanian investigators search the home of Gheorghe Dinca alleged killer of Alexandra, 15, who has being murdered after she telephoned three times to report her own kidnapping and Luiza, 18, in Caracal city August 2, 2019. - Romania's Interior Minister resigned on July 30 amid a wave of public revulsion over a murder case in which police failed to react in time to save a teenage girl. (Photo by Daniel MIHAILESCU / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Daniel MIHAILESCU

A caracali férfi a héten már megnevezte az egyik bűntársát, akiről azt állítja, hogy ő is megerőszakolta az első áldozatot, Luiza Melencu-t, írta az Evenimentul Zilei román hírportál. Pénteken újabb bűntársat nevezte meg a férfi, írja a Cancan román bulvárlap – számolt be a V4 hírügynökség.

A második megnevezett tettestárs is rendszeresen a ház körüli munkákban segítette a caracali gyilkost. A gyanúsított lánya néhány nappal apja letartóztatása előtt látta, ahogy a férfi elhagyja apja udvarát, ezt tanúvallomásában és egy televíziós nyilatkozatában is megerősítette.

A lány úgy fogalmazott, „Nem ismertem ezt a férfit, mert nem apámnál laktam, nem ott éltem. Annyit láttam, hogy egy magasabb termetű ember és egy alacsonyabb is ott volt, jöttek ki a kapun és az alacsonyabbnak egy nem túl nagy nejlonszatyor volt a kezében.”

Közben az evz.ro beszámolója szerint a második áldozat, Alexandra Cumpanasu nagybátyja egy friss, újabb caracali ügyről tett közé Facebook posztot. Arról számolt be, hogy nemrég egy 13 éves lányt zaklatott szexuálisan egy 62 éves caracali férfi, aki iskolabuszt üzemeltetett.

Cumpanasu állítása szerint a sofőrt eddig azért nem állította elő a rendőrség, mert komoly kapcsolati tőkéjével el tudta tussolni az ügyet. A tini áldozat anyja azt állítja, hogy a rendőrségen feljelentést tett, de a hatóságok mégsem lépnek az ügyben. A caracali tinigyilkosságokkal vádolt férfi első áldozatának nagybátyja a mostani, novemberi zaklatási ügyben panaszt nyújtott be a caracali ügyészségen, ahol azt a választ kapta, hogy az említett bűncselekményről nincs tudomása a nyomozóknak.

Borítókép: Nyomozók a gyilkos házánál 2019. augusztus 2-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában