felügyelet nélkül

2020.01.11. 13:36

Tűz volt egy szeretetotthonban Horvátországban, többen meghaltak

Tűz ütött ki szombat hajnalban az északnyugat-horvátországi Andrasevec településen található Zöld Oázis idősotthonban, a tűzoltók eddig hat holtestet találtak – közölte a horvát sajtó.

A tűz egy melléképületben keletkezett az idősotthon mellett, ahol szintén voltak lakók.

Bár az időseket az intézmény előírásai szerint a nap 24 órájában felügyelet alatt kell tartani, a tűz keletkezésekor rajtuk kívül senki sem tartózkodott az otthonban.

Marijan Lovrencic, Krapina-Zagorje megye tűzoltóparancsnoka az N1 horvát hírcsatorna helyszínen tartózkodó riporterének azt mondta, ha időben észreveszik és jelentik a tüzet, valószínűleg nem történt volna tragédia.

A délelőtt folyamán a helyszínre érkezett Andrej Plenkovic kormányfő és Davor Bozinovic belügyminiszter is.

A kormányfő a sajtónak úgy nyilatkozott: egyelőre csak mély részvétét tudja kifejezni a halottak családtagjainak, minden más spekuláció volna.

„Megvárjuk, hogy az illetékes hatóságok kivizsgálják az ügyet” – hangsúlyozta.

A tüzet 5 óra 23 perckor jelentették, a tűzoltók 6 óra 17 perckor oltották el azt. A fából készült melléképület a lángok martalékává vált. Az oltásban négy tűzoltóautó és húsz tűzoltó vett részt. Az áldozatok kilétét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában