katasztrófa

2020.01.08. 20:37

Utcákat öntött el az eső Észak-Izraelben

Eddig hét halálos áldozata volt a második hete tartó szélsőséges időjárásnak.

Utcákat öntött el, és egy ember halálát okozta a hirtelen lezúduló hatalmas mennyiségű esővíz Észak-Izraelben szerdán – jelentette a helyi média.

Az északi határon fekvő Naharia városában, az egyik utca közepén csordogáló Gaáton patak kiáradt medréből, elöntötte az utcát, és autókat sodort magával.

Egy harmincöt éves férfi autóban rekedt utazók kimentésére sietett, sikerült is kiszabadítani őket a járműből, de őt magát elsodorta a víz. Több óra múltán találták meg a holttestét.

Naharián és Akkó városokban is több utcát elöntött a víz, az emberek órákra középületekben, áruházakban, iskolákban rekedtek, ahonnan katonai járművekkel mentették ki őket.

Észak-Izrael több városában tanítási szünetet rendeltek el csütörtökre, hogy minél kevesebben utazzanak a veszélyessé vált utakon, melyeket olykor a galileai hegyekből lezúduló áradat önt el.

Haifán számos autót sodort el az ár, a vízelvezető csatornák ugyanis nem tudnak megbirkózni a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű esővízzel. A víz szintje megemelkedik a mélyebben található városrészeken, s térd-, sőt olykor csípőmagasságban elárasztja az utakat, utcákat.

A meteorológusok a heves esőzések folytatódását és délebbre húzódását ígérik szerda éjjelre és csütörtökre. Tel -Avivban rendkívüli intézkedéseket hoztak a várható áradások miatt, megerősítették a mentőszolgálatokat, s arra kérték a lakosságot, hogy csak akkor hagyják el otthonaikat, ha az feltétlenül szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában