Az egyetértés ereje

2020.02.12. 21:03

Újabb nemzeti konzultációt jelentett be Orbán Viktor

A miniszterelnök megtartotta szokásos zártkörű beszédét a Fidesz-KDNP frakció képviselőinek szerdai balatonfüredi kihelyezett frakcióülésén, ahol a Magyar Nemzet értesülései szerint újabb nemzeti konzultációt jelentett be.

Budapest, 2019. október 28. Orbán Viktor miniszterelnök és Marjan Sarec szlovén kormányfõ (a képen nem látható) közös sajtótájékoztatót tart hivatalos tárgyalásuk után Budapesten, a Karmelita kolostorban 2019. október 28-án. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

A kihelyezett balatonfüredi frakcióülésen a szokásokhoz híven ez alkalommal is felszólalt Orbán Viktor miniszterelnök, aki ilyenkor többek között a kormány és a frakció előtt álló feladatokról tájékoztatja a képviselőket. Az értékelésen túl azonban ez alkalommal is tartogattak újdonságot a miniszterelnök szavai, a Magyar Nemzet információi szerint újabb nemzeti konzultációt indít a kormány.

Orbán Viktor véleménye szerint a kormány az elmúlt tíz évben sok jelentős kérdésben kikérte a magyar emberek véleményét, és közös döntéseik igazolták a nemzeti egyetértés erejét.

A lap értesülése szerint ez alkalommal fő témának a miniszterelnök azt a problémát fogalmazta meg, hogy egyes aktivistacsoportok számára az erőszakos bűnözők jogai fontosabbak lettek a törvénytisztelő emberek jogainál, ezért erről a magyar embereket is meg kell kérdezni.

A miniszterelnök tájékoztatása szerint a nemzeti konzultáció keretein belül ez alkalommal több témában is kikérik majd az emberek véleményét, a kormány tudni szeretné,

hogyan vélekednek a magyarok az iparággá vált börtönbiznisz, a feltételes szabadságra bocsátás szigorítása, a Szeviép-ügy kapcsán felmerült bírói korrupció gyanújáról és a gyöngyöspatai romák kártérítése kapcsán felszínre került kérdésekről.

Orbán Viktor elmondta, a konkrétumokról Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatja majd a nyilvánosságot a csütörtöki kormányinfó keretein belül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában