Járvány

2020.03.06. 19:26

Már vizsgálják a holland férfit

A kezelőorvosa tájékoztatta, hogy karanténba kell vonulnia, a férfi erre elhagyta a rendelőt, majd 14 óra 20 perckor ellátásra jelentkezett a Szent László-kórházban.

Budapest, 2019. szeptember 26. A Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet felnõtt intenzív osztálya 2019. szeptember 26-án. A magyar kórházak fejlesztése központi és döntõ kérdés, ennek jegyében 4,5 milliárd forint keretösszegben szereztek be 722 altató- és lélegeztetõgépet. A készülékekbõl 18 jutott az Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetbe 130 millió forint értékben - jelentette be az emberi erõforrások minisztere a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Már a budapesti Szent László-kórházban vizsgálják azt a holland férfit, akit korábban egy XVIII. kerületi szakrendelőben regisztráltak koronavírus-fertőzés gyanújával.

A koronavirus.gov.hu oldalon péntek délután azt írták: a 40 éves holland férfi pénteken reggel 9 órakor jelentkezett a XVIII. kerületi, Thököly út 3. szám alatti szakrendelőben orvosi vizsgálatra.

Elmondta, hogy körülbelül két hete Hollandiában kapcsolatba került egy új koronavírussal fertőzött beteggel. Orvosi ellátást azért kért, mert rosszul érezte magát és lázas volt.

A kezelőorvosa tájékoztatta, hogy karanténba kell vonulnia, a férfi erre elhagyta a rendelőt, majd 14 óra 20 perckor ellátásra jelentkezett a Szent László-kórházban. Vizsgálata folyamatban van.

A kormányzati oldalon ismételten felhívták figyelmet arra, hogy aki potenciális koronavírus-fertőzöttnek érzi magát, az ne menjen személyesen orvoshoz, hanem telefonon hívja háziorvosát.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában