Járvány

2020.03.08. 20:23

Marosvásárhely szomszédságában is megjelent a kór

A 70 éves nő az olaszországi Anconából tért vissza Erdélybe, március 4. óta házi elkülönítőben tartózkodott.

Maros megyében, az MTI értesülései szerint a Marosvásárhellyel szomszédos Maroskeresztúron azonosították vasárnap délután a 15. romániai koronavírus-fertőzöttet.

Az Agerpres hírügynökség Mara Toganeltől, Maros megye prefektusától megtudta, hogy a 70 éves nő az olaszországi Anconából tért vissza Erdélybe, március 4. óta házi elkülönítőben tartózkodott.

A nőtől szombaton vettek mintákat, azután, hogy belázasodott, köhögött és légzési nehézségekkel küszködött. A leletekben vasárnap délután mutatták ki a Covid-19-es kórokozót. A nőt a kolozsvári járványkórházba szállítják.

A kormány által közölt vasárnap délutáni adatok szerint a 15 romániai megbetegedett közül öt személyt már gyógyulttá nyilvánítottak.

Az országban 11-en vannak intézményesített karanténban, 12 877 személyt pedig otthonában szigeteltek el, mert olyan térségekből tértek vissza Romániába, ahol már megjelent a koronavírus-fertőzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában