Járvány

2020.04.07. 17:36

Kórházfőparancsnok: az egyik fő feladat az egészségügyi készletek védelme

A koronavírus-járvány miatt kirendelt kórházparancsnokok egyik fő feladata az egészségügyi készletek – például gyógyszerkészletek, fertőtlenítőszerek – védelme – jelentette ki az országos kórházfőparancsnok a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában kedd reggel. Halmosi Zsolt hozzátette: a védekezési mechanizmusokat és a vagyonbiztonságot ellenőrizni kell.

Szólt arról, hogy több esetben például a kórházi szájmaszkok, fertőtlenítőszerek útját nem lehetett követni. Több intézményvezető feljelentést is tett, így több büntetőeljárás is folyamatban van amiatt, hogy egészségügyi készletek tűntek el a kórházakból – ismertette a vezérőrnagy.

A kórházparancsnokok másik fő feladata a járványügyi szabályok betartatása az intézmény területén. Fontos, hogy azok, akiknek szükséges, meghatározott rend szerint – előszűrést követően, megfelelő védőfelszerelésben – léphessenek csak be a kórház területére – hangsúlyozta Halmosi Zsolt, rámutatva,

„egyetlen kis hiba kockázatot jelenthet az intézmény működésére”.

A vezérőrnagy kiemelte, a sikeres védekezésben fontos, hogy a kórházparancsnokok és az intézményvezetők között szoros együttműködés legyen.

Emlékeztetett, Orbán Viktor miniszterelnök bejelentése nyomán március 30. óta 108 egészségügyi intézményben kórházparancsnok segíti az intézmény működését és az egészségügyi készletek védelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában