Járvány

2020.04.13. 17:36

Reagált Juncker támadására Varga Judit

Jean-Claude Juncker korábban a magyar koronavírus-törvényt illetően, és az EU járványügyi intézkedéseinek kérdésében is állást foglalt.

Forrás: Facebook

Fotó: Varga Judit

Jean-Claude Juncker ismét hallatta hangját a Politico hasábjain és egyszerű, világos beszédet sürgetett a magyar koronavírus-törvény kapcsán. Egyetértünk vele – írta közösségi oldalán Varga Judit igazságügyi miniszter.

De kezdésnek az is elég lenne, ha mindazok, akik késztetést éreznek arra, hogy egy világjárvány kellős közepén a védekezés elősegítése helyett ismét Magyarországot támadják, legalább arra vennék fáradságot, hogy a három oldalas törvényt elolvassák

- fogalmazott Varga Judit.

Az Európai Bizottság volt elnökének megállapításával szemben az EU-nak nem a magyar Országgyűlés döntésére kellett volna sokkal határozottabb választ megfogalmaznia, hanem a vírus elleni fellépést kellett volna megfelelően koordinálni és a tagállamok kritizálása helyett, azonnali segítséget kellett volna nyújtania a bajba jutott európaiaknak – írta.

Ahogy miniszterelnök úr fogalmazott, ha már valaki segíteni nem tud a veszélyhelyzetben, legalább ne akadályozza az erőfeszítéseinket. Jean-Claude Juncker elnök úrnak további boldog nyugdíjas éveket kívánunk, jó egészségben – zárta sorait Varga Judit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában