Járvány

2020.04.17. 07:58

Szerdától újabb határátkelőhely nyílik újra

Az Ausztriában dolgozó magyarok ismételten használhatják a Fertőrákos és a burgenlandi Szentmargitbánya közötti átkelőhelyet.

Múlt héten két soproni képviselőtársam, Molnár Ágnes és Barcza Attila kerestek meg azzal a problémával, hogy az Ausztriában dolgozó magyaroknak reggelente hosszasan kell várakozniuk a soproni határátkelőhelyen -írta " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán Szijjártó Péter.

Hozzátette: A rendőrség ugyan példás gyorsasággal lépett, rugalmasabb és egyszerűbb ellenőrzési módszert vezettek be, ugyanakkor világossá vált, hogy tartós megoldást csak egy új átkelő megnyitása jelent.

Képviselőtársaim a fertőrákosi átkelőhely megnyitását javasolták. Osztrák külügyminiszter kollégámmal gyorsan dűlőre is jutottunk, hiszen szimbolikus jelentősége is van, hogy a páneurópai piknik helyszínéhez közeli átkelőt újra megnyitjuk – tette hozzá.

A megállapodás értelmében jövő szerdától tehát az Ausztriában dolgozó magyarok ismételten használhatják a Fertőrákos és a burgenlandi Szentmargitbánya közötti átkelőhelyet – írta a külgazdasági és külügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában