Járvány

2020.04.14. 20:33

Több uniós tagállam az oktatási intézmények újranyitását tervezi

Ezt Blazenka Divjak horvát oktatási miniszter közölte az uniós tagállamok illetékes minisztereinek keddi videókonferenciája utáni sajtótájékoztatón.

„Néhány tagállam már április végén szeretné megnyittatni az oktatási intézményeket, többen májusban tennék meg ezt a lépést” – mondta az EU soros horvát elnökségét képviselő Divjak.

A miniszter felhívta a figyelmet, hogy fontos egy jól koordinált, kiegyensúlyozott megközelítés kidolgozása, a tanulók és az oktatók védelme érdekében, amint az iskolák újból megnyílnak. „Tagállami hatáskörbe tartozik viszont az, hogy egyes országok miként szervezik meg a záróvizsgákat és a tanév hátralévő részét” – tette hozzá.

Az oktatási miniszterek továbbá arról tárgyaltak, hogyan lehetne kiaknázni a digitális távoktatás kínálta lehetőségeket, főként a jó gyakorlatok egymás közötti megosztása révén. Napirenden volt továbbá az egyenlő oktatáshoz való hozzáférés biztosítása, digitális eszközök nélküli, hátrányos helyzetű tanulók számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában