Járvány

2020.05.31. 07:30

Belgium kiállt a WHO mellett Washington szakítása után

A szervezetnek döntő szerepe van a járvány elleni nemzetközi fellépésben.

Belgium kormánya szombaton továbbra is támogatásáról biztosította az Egészségügyi Világszervezetet (WHO), miután az Egyesült Államok elnöke pénteken közölte, hogy országa megszakítja minden kapcsolatát a szervezettel, mert az nem hozta meg a koronavírus-járvány miatt szükségessé vált reformokat.

A belga kormány több minisztere közös sajtóközleményben hangsúlyozta, hogy a WHO-nak döntő szerepe van a járvány elleni nemzetközi fellépésben.

„A szervezet megpróbálja elejét venni a ragály terjedésének egyebek mellett egészségügyi javak szétosztásával, gyors reagálású csoportok bevetésével, tanácsadással, tömegtájékoztatással. Belgium támogatja a WHO már megkezdett, működésének további javítását célzó reformjait.

Európai uniós társainkkal együtt, országunk végiggondolja, hogy miként tudja segíteni a jövőben ezeket az erőfeszítéseket, hogyan teheti a szervezetet még hatékonyabbá, hogy az eredményesen léphessen fel esetleges újabb járványhullámokkal szemben.

A koronavírus-járvány megmutatta, hogy a kórokozó bárkit elérhet.

A globális egészség közös felelősség, amelyből minden államnak vállalnia kell a részét” – áll a belga kormányközleményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában