Járvány

2020.05.20. 14:07

Így próbálja magyarázni botrányos elszólását a DK-s politikus

Miután sajnálatosnak nevezte, hogy Magyarországon kevesen haltak meg a vírusban, Arató Gergely közösségi oldalán próbálta megmagyarázni felháborító nyilatkozatát.

Budapest, 2019. május 6. Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyûlési képviselõje, frakcióvezetõ-helyettese beszél az oktatás és a sajátos nevelésû gyermekek helyzetérõl ellenzéki pártok által tartott sajtótájékoztatón a III. kerületi Pais Dezsõ Általános Iskola bejárata elõtt 2019. május 6-án. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

A DK-s országgyűlési képviselő megijedve a helyzettől, a politikai felelősséget nem vállalva előre menekül – írja az Origo, idézve a frakcióvezető-helyettes közösségi oldaláról a botrányos tévés szereplése nyomán írt bejegyzést: „Tegnap az ATV reggeli műsorában volt egy szerencsétlen nyelvbotlásom, amit most örömmel idéz a jobboldali sajtó.”

Sántító magyarázat

Arató Gergely jól hallhatóan azt mondta a koronavírusban elhunytak számáról beszélve az ATV kedd reggeli adásában, hogy

„sajnos ebben a számban sem áll rosszul az ország”.

Szavait nehéz másképp értelmezni: a Demokratikus Koalíció egyik vezető politikusa – így jó eséllyel a Gyurcsány Ferenc vezette párt maga is – rossz szemmel nézi, hogy Magyarországon kevés halottja van a járványnak, azaz hogy a kormány jól kezeli a válsághelyzetet.

Arató Gergely árulkodó mondatát itt tudja meghallgatni:

A megnyilvánulásnak voltak előzményei, mint ismert, a baloldal megakadályozta a hatékony védekezést lehetővé tevő koronavírus-törvény gyorsított tárgyalását a parlamentben, ezzel emberéleteket veszélyeztetve – emlékeztet az Origo cikke.

Mindennek tudatában Arató Gergely „nyelvbotlásos” magyarázata nem állja meg a helyét – mutat rá az írás -, csak azt mondta ki, amit a baloldali politikusok régóta gondolnak, és ahogyan egymás között beszélnek.

Arra nem tért ki szűkszavú írásában Gyurcsány Ferenc bizalmasa, hogy tervezi-e a lemondását – mutat rá az Origo.

Gréczy és Donáth is ebben a szellemben nyilatkozott

Az ügy kapcsán a Magyar Nemzet arra emlékeztet, hogy korábban a szintén DK-s Gréczy Zsoltnak is voltak arra irányuló megjegyzései, hogy a koronavírus által okozott károkért a kormány felelősségét kell hangsúlyozni, mert így esély lehet a kormánybuktatásra. Közösségi oldalán azt írta: a mai naptól minden késő buszért, minden hiányzó gyógyszerért, maszkért, védőfelszerelés híján megbetegedő orvosért és ápolóért, minden elvesztett állásért, bedőlt vállalkozásért, kenyér-, gyümölcs- és húsdrágulásért Orbán Viktor lesz a hibás.

A momentumos Donáth Anna pedig az első fertőzöttek megjelenésekor azon kesergett, hogy irániak voltak az első betegek, mert szerinte ez a miniszterelnöknek jelentett politikai előnyt.

Korábban Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter arról beszélt, hogy a reakciókból az látszik, az ellenzék a vírusnak drukkol. A kormány érthetetlenül állt az ellenzéki politikusok viselkedése előtt, Orbán Viktor miniszterelnök a Parlamentben kijelentette: a kormány meg fog küzdeni a vírussal, az ellenzék támogatása nélkül is.

Borítókép: Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese beszél egy ellenzéki pártok tartotta sajtótájékoztatón 2019. május 6-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában