diplomácia

2020.06.07. 21:12

Irán kész további fogolycserére az Egyesült Államokkal

Washington és Teherán viszonya az elmúlt időszakban a szokásosnál is fagyosabbra fordult, és a két ország között ritka az együttműködés.

Irán készen áll arra, hogy további fogolycseréket hajtson végre az Egyesült Államokkal – jelentette ki Abbász Muszavi iráni külügyi szóvivő vasárnap az IRNA iráni állami hírügynökség híradása szerint.

Michael White, az amerikai haditengerészet veteránja két évet töltött iráni fogságban, s a héten térhetett haza az Egyesült Államokba. Cserébe Madzsid Taheri iráni-amerikai orvos ellátogathatott Iránba. Washington és Teherán viszonya az elmúlt időszakban a szokásosnál is fagyosabbra fordult, és a két ország között ritka az együttműködés. Diplomáciai kapcsolatban sem állnak egymással több mint negyven éve.

White-ot két nappal az után engedték el Iránból, hogy az Egyesült Államok a saját állítása szerint kitoloncolta a kereskedelmi titkok ellopásával vádolt, de felmentett Szírusz Aszgárit, aki vissza is tért Iránba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában