Ország-világ

2020.06.28. 08:41

Lövöldözés volt Kentuckyban, egy ember meghalt

A rendőrök kiürítették a parkot, és a gyilkossági csoport megkezdte a nyomozást.

Egy ember meghalt, egy másik pedig megsebesült szombat este a Kentucky állambeli Louisville-ben, a Jefferson Square Parkban, ahol rendszeresen tüntetéseket tartanak, amióta márciusban rendőrök megöltek a városban egy fekete nőt.

A jelentések szerint a lövöldözés helyi idő szerint este kilenckor kezdődött – közölte a város rendőrkapitánysága. A közlemény szerint a rendőrök kiürítették a parkot, és a gyilkossági csoport megkezdte a nyomozást. További részleteket nem közöltek.

Greg Fischer, Louisville polgármestere szomorúságát fejezte ki az erőszak kirobbanása miatt azon a helyszínem, ahol emberek azért gyűltek össze, hogy az aggodalmuknak adjanak hangot.

A parkban hónapok óta tüntetéseket tartanak, amióta márciusban halálos lövés érte Breonna Taylort, akinek a házában a kábítószerellenes csoport rendőrei tartottak házkutatást.

A 26 éves sürgősségi nővér március 13-án halt meg, amikor a rendőrök letartóztatási paranccsal a kézben behatoltak a lakásába. A lövöldözésben érintett egyik rendőrt kedden menesztették a rendőrségtől.

Taylor meggyilkolása azután került ismét reflektorfénybe, hogy május 25-én Minneapolisban meghalt a szintén fekete George Floyd, miután letartóztatás közben egy rendőr kilenc percen át a nyakán térdelt.

A két incidens országos tiltakozó megmozdulást váltott ki a rendőri brutalitás és az igazságszolgáltatásban tapasztalható, feketék elleni hátrányos megkülönböztetés miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában