Ország-világ

2020.06.24. 16:49

Varga Judit: az igazság mindig győz, nem számít, hányszor tagadják meg egyesek

„Az igazság mindig győzedelmeskedik, nem számít, hányszor tagadják meg azt egyesek, akik egyre nagyobb valótlanságok terjesztésével próbálnak a hazai és nemzetközi politika porondján fennmaradni” – írja közösségi oldalán Varga Judit.

Judit Varga, Hungarian Minister of Justice, seen on the opening day of 'Delegation to Auschwitz' , a two days event and conference in Krakow and Auschwitz. On the opening day, members of the EJA and invited EU parliamentarians addressed the need for Holocaust education in Europe as a top priority. On January 20, 2020, in Krakow, Poland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: Artur Widak

Az igazságügyi miniszter a brüsszeli Euractiv oldalán szerdán megjelent véleménycikkére hívta fel a figyelmet bejegyzésében, amelyben hangsúlyozta, hogy

„Brüsszel többet foglalkozik Magyarország démonizálásával, mint a jogállamiság tiszteletben tartásával”.

A politikus kifejtette, a veszélyhelyzet vége után reménykedett abban, hogy „végre elérkezett az igazság pillanata: véget érnek a Magyarország ellen irányuló példátlan kritikák, és azok, akik hazánkkal kapcsolatban felháborító állításokat tettek, egy pillanat erejéig megállnak és önvizsgálatot tartanak”. Varga Juditnak megjegyzi, hogy úgy tűnik számára, „ebben a kiélezett időszakban az igazság kevésbé számít, ha a politikai célok keresztülviteléről van szó”.

A miniszter úgy véli, Európának olyan partnerek együttműködésére van szüksége, amelyek az igazságra és annak védelmére törekszenek. „Egy olyan igazságéra, amely lehetővé teszi egy harmonikus, fenntartható közösség kialakítását, amely biztosítja, hogy a bennünket irányító szabályokat és törvényeket mindannyiunkra ugyanúgy alkalmazzák. Ehhez az európai jövőképhez Magyarország kész hozzájárulni” – fogalmaz.

Borítóképünkön Varga Judit igazságügyi miniszter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában