Ország-világ

2020.07.03. 06:48

Megfutamodott az újságírók kérdései elől László Imre

Meg sem jelent László Imre, Újbuda DK-s polgármestere azon a tegnapi díjátadón, amelyen a meghívó szerint köszöntőt mondott volna. A Gyurcsány-párti politikus a Pro Urbe Újbuda és a Pro Communitate Újbuda díjak átadóján tett volna eleget protokolláris feladatainak, ám végül helyettese, Bakai-Nagy Zita jelent meg helyette. László Imre megfutamodása feltehetően annak tudható be, hogy a Hitlerrel, illetve a szintén náci Josef Mengelével kapcsolatos kijelentéseit firtató újságírói kérdéseket szerette volna megúszni.

László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere a Fõvárosi Közgyûlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 27-én.

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

László Imre az újbudai önkormányzat képviselő-testületének múlt heti ülésén úgy vélte, Adolf Hitler megérdemelte, hogy annak idején a Time magazin 1938-ban az év emberének választotta. Szerinte elvitathatatlanok a náci diktátor Németországért tett cselekedetei. A DK-s polgármester a Hitlert méltató kijelentéseit az azzal kapcsolatos vitán tette, hogy legyen-e a XI. kerületben Nelson Mandela park – emlékeztet a Magyar Nemzet.

A Fidesz képviselője, Junghausz Rajmund Karácsony Gergely főpolgármester előterjesztése ellen azzal érvelt, hogy Mandela vitatott személyiség, s emlékeztetett a néhai dél-afrikai elnök terrorcselekményeire is. László Imre erre reagálva próbált hasonlatot találni Hitler példájával.

Bár László Imre szabadkozott az ominózus kijelentése után, néhány nappal később egy másik hírhedt nácival, a koncentrációs táborok emberkísérleteket végző rettegett doktorával, Josef Mengelével keverte össze Nelson Mandelát.

Borítókép: László Imre, a XI. kerület DK-s polgármestere a Fővárosi Közgyûlés ülésén a Városháza dísztermében 2019. november 27-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában