helytelen viselkedés

2020.07.22. 06:48

Munkahelyi kapcsolat miatt menesztette miniszterét az új-zélandi kormányfő

Azzal, hogy belement ebbe a kapcsolatba, olyan vádaknak tette ki magát, hogy visszaélt hivatali pozíciójával – magyarázta a döntést a miniszterelnök.

Leváltotta Iain Lees-Galloway bevándorlási minisztert Jacinda Ardern új-zélandi kormányfő, mert a tárcavezető kapcsolatot kezdeményezett egyik munkatársával – derült ki Ardern szerdai sajtótájékoztatóján.

„A miniszter rosszul ítélte meg a helyzetet az elmúlt 12 hónapban. Azzal, hogy belement ebbe a kapcsolatba, olyan vádaknak tette ki magát, hogy visszaélt hivatali pozíciójával” – magyarázta a döntést a miniszterelnök. Ardern azt is mondta, hogy a leváltott kormánytag szerint a kapcsolat mindkét fel beleegyezésén alapult.

Lees-Galloway tudatta, hogy elfogadja a miniszterelnök döntését, egyúttal pedig bocsánatot is kért.

„Teljesen nem helyénvaló módon viselkedtem, és nem maradhatok tovább miniszter” – tudatta közleményében a leváltott politikus. A kormányfő arra is kitért, hogy Lees-Galloway a szeptemberi választásokon sem indul újra képviselőjelöltként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában