Járvány

2020.08.05. 13:30

Brit képviselők szerint súlyos hibákat követett el a kormány a járvány kezdetén

A bírálat szerint erőteljesebb kezdeti intézkedésekkel valószínűleg le lehetett volna lassítani a ragály terjedését.

Brit parlamenti képviselők szerint súlyos hibákat követett el a kormány a koronavírus-járvány kezdetén. A honatyák Boris Johnson kabinetjének teljesítményét jelentésben értékelték, amelyet szerdán tettek közzé.

„A kormány lassú volt annak felismerésében, hogy az európai országokból terjedő járvány egyre veszélyesebb” – áll az alsóház belügyi bizottságának jelentésében. Hiba volt az is, hogy márciusban a kabinet feloldotta több országgal szemben az utazási korlátozást, miközben más államok éppen szigorítottak határzárukon.

„Erőteljesebb kezdeti intézkedésekkel valószínűleg le lehetett volna lassítani a ragály terjedését (Nagy-Britanniában)” – olvasható a bírálatban.

A bizottság közölte azt is, hogy nem ad hitelt a belügyminisztérium becslésének, miszerint a karanténba rendelt lakosok 99,9 százaléka betartotta a rendelkezéseket, és több bizonyítékot követel az adat alátámasztására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában