Blue Wings 2020

2020.08.17. 19:32

Közösen gyakorlatozik a német és az izraeli légierő

Elkezdődött hétfőn a német (Luftwaffe) és az izraeli légierő (IAF) első közös németországi gyakorlata.

A Blue Wings 2020 nevű gyakorlatra Németországba érkező egységet Amikam Norkin tábornok, az IAF főparancsnoka vezeti, akit Ingo Gerhatz altábornagy, a Luftwaffe főfelügyelője fogad.

A gyakorlat augusztus 28-ig tart, központja az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Nörvenich mellett működő Luftwaffe-támaszpont.

A német és az izraeli légierő dolgozott már együtt több nemzet részvételével szervezett gyakorlatokon, de csak a két ország katonáit összefogó gyakorlatot még nem tartottak. Ezzel kapcsolatban Ingo Gerhartz a közös munka kezdetére időzített nyilatkozatában kiemelte, hogy a német történelem legsötétebb fejezete, a náci diktatúra korszaka azt a feladatot jelenti a mai németeknek, hogy lépjenek fel a lehető legnagyobb következetességgel az antiszemitizmussal szemben.

A gyakorlat kiemelt kísérőrendezvényeként egy német-izraeli küldöttség kedden koszorút helyez el a dachaui egykori náci koncentrációs tábor helyén létesített emlékhelyen. A holokauszt áldozatai előtt tisztelgő megemlékezésen részt vesz Annegret Kramp-Karrenbauer német védelmi miniszter is.

Német hírportálok jelentéseikben kiemelik, hogy az izraeli katonák közül többen holokausztáldozatok leszármazottai. Az első közös németországi gyakorlat mélyen megindító esemény számunkra nyilatkozott egyikük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában