kapcsolatok

2020.08.16. 19:33

Szijjártó Péter a minszki helyzetről egyeztetett

A magyar külügyminiszter telefonon beszélt Josep Borrellel, az Európai Unió külügyi főképviselőjével és Heiko Maas német külügyminiszter-kollégájával. 

Budapest, 2020. július 28. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a Samyang Biopharm Magyarország Kft. beruházásbejelentõ sajtótájékoztatóján a minisztériumban 2020. július 28-án. A Samyang Biopharm 8,6 milliárd forintos beruházással orvosi eszközöket gyártó üzemet hoz létre Gödöllõn, ehhez a kormány 1,3 milliárd forint vissza nem térítendõ támogatást ad. MTI/Illyés Tibor

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Szijjártó Péter vasárnap este Facebook-oldalán kiemelte: az európai politikai közvéleményt továbbra is a minszki helyzet foglalkoztatja.

„Remélhetőleg minél előbb sikerül olyan megnyugtató megoldásokat találni, melyek a párbeszéden alapulnak és az Európai Unió egységes álláspontját tükrözik” – fogalmazott Szijjártó Péter.

Hozzátette: a kérdés mindenesetre napirenden lesz a külügyminiszterek következő tanácsülésén, augusztus 27-én és 28-án, Berlinben.

Borítókép: Szijjártó Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában