Ország-világ

2020.08.05. 22:50

Több mint ötmilliárddal támogatja a magyar kormány a zenészeket (videó)

A kormány számos ágazatnak nyújtott már segítséget, most a zenészeken a sor. Több mint ötmilliárd forint értékben „támogatjuk legalább 150 raktárkoncert létrejöttét, ahol a hazai könnyűzenei élet szereplői profi technika és a saját stábjuk segítségével játszhatják el dalaikat” – jelentette ki a kormányszóvivő a Facebook-oldalán szerdán közzétett videóbejegyzésben.

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a nemzeti konzultációról tart sajtótájékoztatót az Igazságügyi Minisztériumban 2020. július 24-én.

Forrás: MTI

Fotó: Mohai Balázs

Szentkirályi Alexandra közölte: várhatóan szeptemberben teszik közzé azoknak a raktárkoncerteknek a felvételeit, amelyeket a kormány támogatásából szerveznek meg, hogy segítsék a koronavírus-járvány és az elmaradt fesztiválok miatt nehéz helyzetbe került magyar könnyűzenei ipart.

A kormányszóvivő elmondta:

a koncertek fellépői között olyan nevekre számítanak, mint Tóth Gabi és Tóth Vera, Demjén Rózsi, a Tankcsapda vagy Balázs Fecó.

A többi, fesztiválokról megszokott zenekarról a legnagyobb fesztiválok szervezőivel egyeztetnek tette hozzá.

A zenészek és háttérembereik kiemelkedő gázsit kapnak, a professzionális fény- és színpadtechnikáról, illetve a produkció felvételéről és közzétételéről pedig a Magyar Turisztikai Ügynökség koordinálásával az Antenna Hungária gondoskodik mondta a kormányszóvivő, hozzátéve, hogy a háttérmunka már zajlik.

Emlékeztetett: a koronavírus miatt idén nyáron elmaradnak a nagykoncertek, fesztiválok, mert a kormány nem szeretné kockáztatni a járvány újbóli fellobbanását és az őszi hagyományos iskolakezdést. Ugyanakkor tudják, hogy mindez nagyon nehéz helyzetbe hozta a könnyűzenészeket és a velük dolgozó háttérembereket, ezért támogatják a raktárkoncertek létrejöttét.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a nemzeti konzultációról tart sajtótájékoztatót az Igazságügyi Minisztériumban 2020. július 24-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában