Terrorizmus

2020.09.30. 16:30

A Charlie Hebdo előtti támadás elkövetőjének apja büszke fia tettére (videó)

A férfi szerint fia az iszlámot szolgálta a támadással, amiért az egész falu gratulált neki. Az apa azt is hozzátette, bármikor kész feláldozni fiait és saját magát is Mohamed prófétáért.

Szeptember 25-én Párizsban, a Charlie Hebdo szatirikus magazin korábbi szerkesztősége közelében támadt rá több emberre egy pakisztáni férfi. Az elkövetőről apránként derülnek ki a részletek: eredetileg Hassan A. néven mutatkozott be, és 18 évesnek mondta magát, ám kiderült, hogy valójában 25 éves, és a neve sem az, amit a rendőrségnek mondott – emlékeztet híradásában a V4NA hírügynökség.

Az ügyben nyomozó ügyész emellett azt is elárulta, hogy a férfi a támadás helyszínén hagyott egy szatyrot, amelyben volt egy kalapács, egy öngyújtó és két üveg lakkbenzin, tehát feltehetően az volt az eredeti terve, hogy behatol a szerkesztőség egykori irodájába és felgyújtja azt, mivel nem tudta, hogy a 2015-ös merénylet után másik helyre költöztek az újságírók. A bárddal történt támadás hirtelen ötlet volt, tulajdonképpen csak akkor döntötte el, amikor meglátta későbbi áldozatait az utcán, akikről azt hitte, hogy a Charlie Hebdo munkatársai – írja a Le Figaro.

Az ügy kapcsán került fel a közösségi oldalakra egy újabb videó, amelyben a támadó apja a Naya Pakistan televíziónak beszél fiáról. A felvételen a férfi úgy fogalmaz, nagyon büszke arra, amit a fia tett. Szerinte tettével fia megvédte Mohamed próféta becsületét, majd hozzátette, hogy a környezete is így gondolja, mivel a támadást követően az egész falu gratulált neki. A férfinak elmondása szerint öt fia van, akiket, saját magával együtt, bármikor kész feláldozni a prófétáért.

“I’m proud of what my son did, I’ve 5 sons and would sacrifice all of them for Muhammad; and myself.” Says the father of Paris knife attacker

That’s the mentality religious minorities and blasphemers have to deal with on daily basis in " target="_blank" rel="noopener noreferrer">#Pakistan.

A CNEWS francia hírtelevízió értesülései szerint a késelő apja arra kérte a pakisztáni kormányt, hogy szállítsák haza a fiát, a kérést azzal indokolta, hogy Pakisztán muszlim ország, a fiatalember pedig az iszlám nevében cselekedett. A támadó apja feltehetően abban bízik, hogy szülőföldjén nem ítélik el a fiát, mivel a közel-keleti országban bűncselekmény az istenkáromlás, a fia pedig a francia istenkáromlók által közzétett, Mohamed prófétát ábrázoló gúnyrajzokat akarta megtorolni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában