folyamatos életveszély

2020.09.23. 12:44

Az egyre durvább fenyegetések miatt költözött el a Charlie Hebdo munkatársa

Több halálos fenyegetést is kapott, ezért elköltözött otthonából Marika Bret, a Charlie Hebdo humánerőforrás-menedzser munkatársa. A nő már a 2015-ös támadás óta rendőri felügyelet mellett éli életét, és azért hozta meg mostani döntését, hogy felhívja a figyelmet a helyzet súlyosságára.

Charlie Hebdo Social Relations Director Marika Bret (C) walks at the Paris courthouse in Paris, on September 9, 2020, during a hearing of the trial of 14 suspected accomplices in Charlie Hebdo and Hyper cacher jihadist killings. - Fourteen people accused of helping jihadist gunmen attack the French satirical weekly Charlie Hebdo and a Jewish supermarket go on trial, five years after days of terror that sent shockwaves through France. (Photo by STEPHANE DE SAKUTIN / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Stephane De Sakutin

- Azt akarom, hogy mindenki megértse: ami velem történt, az bárkivel megtörténhetett volna – fogalmazott Marika Bret, a Charlie Hebdo francia lap személyügyis munkatársa. Bret nemrég elhagyta a lakását, és erre fel is hívta a figyelmet, mivel számtalan komoly fenyegetést kapott. Elmondása szerint a hetilap összes munkatársa így éli mindennapjait, a fenyegetések megszokottak, és ő is öt éve rendőri felügyelet mellett dolgozik, mivel célponttá vált a 2015-ös támadás óta.

- Tíz percem volt, hogy összeszedjem a holmimat és elhagyjam a lakást. Tíz perc kicsit rövid idő ahhoz, hogy elhagyd az életed egy részét

- fogalmazott Bret a Le Point-nak, miután értesítették, hogy a fenyegetések már olyan komolyak, hogy a rendőrség csak így tudja garantálni a biztonságát.

A nő ugyanakkor leszögezte:

a jelen helyzetet nem tekinti a terroristák győzelmének, és arra vár, hogy Emmanuel Macron francia elnök keményen fellépjen a tarthatatlan állapotok ellen.

A Charlie Hebdo 2015 óta áll a fenyegetések kereszttüzében, amikor a szatírikus és valláskritikus hetilap egy képet tett közzé Mohamed-prófétáról. Válaszul egy radikális muszlim testvérpár betört a szerkesztőség épületébe, és megölt 12 embert, megsebesítve 11 továbbit. A lap munkatársai azóta rendőri védelem alatt állnak.

Borítóképünkön Marika Bret

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában