elnökválasztás

2020.09.19. 09:13

Trump az illegális bevándorlásról beszélt Minnesotában

Donald Trump amerikai elnök az illegális bevándorlásról, demokrata párti kihívója, Joe Biden pedig a gazdaságról beszélt Minnesotában. Mindkét politikus ebben a középnyugati tagállamban kampányolt péntek este.

Joe Biden bírálta Trump gazdaságpolitikáját, és azt ígérte, hogy amennyiben őt választják meg elnöknek, akkor 2000 milliárd dollárt fordít infrastrukturális beruházásokra és a klímaváltozás elleni küzdelemre. Megjegyezte, hogy valamennyi szövetségi beruházási terv megvalósításakor amerikai termékeket használnak fel és szakszervezethez kapcsolódó, szervezett munkásoknak adnak munkát.

„Trump csak ígérgeti az infrastrukturális beruházásokat, de eddig egy sem valósult meg közülük. Nincs is terve” – állította Biden a minnesotai Hermantown városkában.

Donald Trump Minnesotában az állam északi részén fekvő, 15 ezer lelket számláló Bemidji városkában kampányolt. Kifejtette: biztos abban, hogy a koronavírus-járvány előtti időszak gazdasági eredményeinek köszönhetően ő, és nem Biden nyeri majd el a minnesotai választók támogatását. Élesen támadta Biden menekültpolitikáját. Mint mondta: Biden „menekülttáborrá” változtatná ezt a tagállamot. Minnesotában rendkívül nagy a szomáli menekültek közössége.

„Az államotokat tönkreteszik, ha Biden és a radikális baloldal győz” – hangoztatta az amerikai elnök. Majd később azt mondta: „Én vagyok számotokra a fal az amerikai álom és a káosz között”. Megismételte azt a korábbi állítását is, hogy egy Biden-kormány rendkívül sok menekültet engedne be az országba, főleg Szomáliából és Jemenből, ahogyan fogalmazott: „a dzsihadista régiókból”.

Pénteken Minnesotában – és Dél-Dakotában, Wyomingban, valamint Virginiában – megkezdődtek a korai választások. Lehetett levélben szavazni és személyesen voksolni is. Amerikai sajtójelentések szerint Virginia egyes vidékein rendkívül sokan voksoltak személyesen, több helyütt – elsősorban Virginia Washingtonhoz közeli településein – hosszas sorok kígyóztak a szavazóhelyiségek előtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában