Kaotikus viszonyok

2020.10.16. 17:52

Az őszi szünetben rendet tennének a Színház- és Filmművészeti Egyetemen

A négy nappal előbbre hozott őszi szünet után kezdődhet a rendes oktatás az SZFE-n Szarka Gábor kancellár szerint.

Négy nappal hamarabb, hétfőn kezdődik az őszi szünet a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE), a szünet ideje alatt csak a kancellár engedélyével lehet az egyetemen tartózkodni – számolt be róla pénteken az Origó.

Szarka Gábor, az intézmény kancellárja a hírportálnak elmondta:

a pandémia miatt hozták korábbra a szünetet, amely alatt a szükséges karbantartási munkák mellett a fertőtlenítést is elvégeznék.

Szavai szerint

az SZFE vezetése azt szeretné, ha a szünet után végre elkezdődhetne a normális oktatás,

és azt tanácsolta a diákoknak, hogy addig gondolják át, ami másfél hónapja folyik az egyetemen.

Mint mondta, bevett szokás szerint a szünetekben csak kancellári engedéllyel lehet tartózkodni az épületben, ám azzal is számolnak, hogy az a néhány diák, akiket egyre nyilvánvalóbban fentről irányítanak, ellenáll majd. Hangsúlyozta:

erőszakot akkor sem alkalmaznak, ha valaki nem hajlandó együttműködni.

Az egyetemen belüli, jelenleg meglehetősen kaotikus viszonyokat mutatja, hogy a kancellár szerint azt sem tudni, folyik-e bármiféle oktatás. – Nincs rálátásom az egészre. Ez akkor is nehéz lenne, ha bent lennénk, így pedig fokozottan az. A Neptun rendszeren keresztül van információ, de az sem sok – fogalmazott Szarka Gábor, hozzátéve:

több embernek van felelőssége abban, hogy a helyzet idáig fajult.

– Ami most odabent folyik, az nem az SZFE hivatalos oktatása, hanem valakinek a kezdeményezése, aki, reméljük, hogy megmutatja végre az arcát – közölte a kancellár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában