Ország-világ

2020.11.22. 20:21

Álhírt közölt Müller Cecíliáról az Index

A portál azt állította, az országos tisztifőorvosnak nincs meg a praxisengedélye, holott arra nincs szüksége.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közölte, hogy „az Index szerkesztősége az érintettek megkérdezése előtt ferdített és csúsztatott. Az internetes portál félinformációkat jelentett meg azt sugallva, hogy megkérdőjelezhető az Országos Tisztifőorvos szakmai hozzáértése. Elkeserítő látni, hogy az országunkat is sújtó rendkívüli helyzetben egyesek azon fáradoznak, hogy hibát találjanak a járványügyi védekezésben, és indulatokat gerjesztve aláássák az emberek bizalmát.

A hivatkozott cikk eleve ferdít, mert praxisengedélye a háziorvosoknak van. Amiről szó van a cikkben, az a működési nyilvántartás, amit 5 évente kell megújítania minden orvosnak, aki önállóan végez egészségügyi tevékenységet.

Aki közfeladatot lát el (pl. a tisztifőorvosok, államigazgatási szerveknél dolgozó orvosok) nekik nem szükséges, hogy érvényes működési nyilvántartással rendelkezzenek, mert a közfeladat idejével a működési nyilvántartási ciklus meghosszabbodik. A tisztifőorvosoknak nem szükséges érvényes működési nyilvántartással rendelkezniük” – közölték.

Nem ez az első alkalom, hogy a portál valótlanságot állít. Nemrég ugyanis a kormány rendkívüli intézkedéseiről írták azt, hogy azok február 8-ig meghosszabbodtak, ezt azonban a kabinet cáfolta, világossá téve: maga a veszélyhelyzet hosszabbodott meg, a korlátozó intézkedések hatálya továbbra is december 11.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában