Ország-világ

2020.11.12. 17:28

Elsőként Szabó Tímea kezdte el terjeszteni az álmentős hazugságait

A Párbeszéd képviselője olyannyira hitelesnek tartja Korózst, hogy már a júniusi kamuvideó megjelenése előtt a videóban szereplő álmentős, Németh Athina hazugságaira hivatkozott.

Mint azt korábban a Magyar Nemzet megírta, a keddi, rendkívüli jogrend meghosszabbításáról szóló parlamenti vitán Korózs Lajos lett az MSZP vezérszónoka, annak ellenére, hogy a tavasszal megjelent álmentős videója országos botrányt okozott, a minap pedig egy koronavírus-járvánnyal kapcsolatos kamuhírt osztott meg a közösségi oldalán. Írásában azt bizonygatta, hogy ma már a koronavírus a leggyakoribb halálozási ok Magyarországon. Utóbb kiderült, hogy a posztjához felhasznált statisztikák hazugságon alapultak.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője lemondásra szólította fel az MSZP-s politikust, azonban több baloldali képviselő – például Kunhalmi Ágnes, a szocialisták társelnöke – nyíltan kiáll a sorozatosan valótlanságokat állító politikus mellett.

Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője olyannyira hitelesnek tartja Korózst, hogy már a júniusi kamuvideó megjelenése előtt a videóban szereplő álmentős, Németh Athina hazugságaira hivatkozott. Először egy idén április 27-i parlamenti felszólalásában azt mondta, „Németh Athina önkéntes mentőápoló a napokban számolt be arról, hogy az általa ápolt 10 hazaküldött betegből 9 meghalt. […] Az igazság az, hogy hibát hibára, tragédiát tragédiára halmoznak, és Orbán Viktor és Kásler Miklós ezek szerint szó szerint a halálba küldenek, sajnos, embereket.”

A képviselőnő másnap, a népjóléti bizottság ülésén is ugyanezekre a hamis adatokra hivatkozott: „Maga Németh Athina, egy önkéntes mentőápoló, aki vállalta azt, hogy 10 családnak segít a kórházból hazaküldött szeretteik ápolásában, azt mondta, hogy az ő 10 ápoltjából 9 meghalt az elmúlt egy hétben. 10-ből 9 hazaküldött ember meghalt, államtitkár úr! Hogy lehet ez? Ki vállalja ezért a felelősséget?”

Mindez azt szemlélteti, hogy Szabó Tímea már a Korózs Lajos által júniusban közzétett kamuvideó megjelenése előtt két hónappal annak valótlan állításaira hivatkozott felszólalásaiban.

Szabó Tímea parlamenti felszólalása az alábbi videóban megtekinthető:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában