Ország-világ

2020.11.17. 16:33

Kivonult a Fidesz-KDNP a parlamenti ülésről, amikor az MSZP-s Korózs Lajos beszélt

A kormánypártok ugyanis Korózs Lajos távozását követelik a népjóléti bizottság éléről, mert a politikus kamuvideóval és halálozási statisztikák meghamisításával akadályozta a járvány elleni közös védekezést.

A Fidesz-KDNP parlamenti képviselőcsoportja közleményében Korózs Lajos távozását követelte a népjóléti bizottság éléről.

„Miközben egész Európában egyre kritikusabb a járványhelyzet és minden nemzet összefog, ”a kamuvideós Korózs Lajos„ halálozási statisztikák meghamisításával próbál hangulatot kelteni. Legalább a kegyeleti jogokra lenne tekintettel”- közölték.

A bizottság elfogadott egy állásfoglalást, ami a tagjaival és tisztségviselőivel szemben támasztott etikai követelményeket rögzíti; ezekről Korózs Lajos és Szabó Tímea hallani sem akart – mondta a kormánypártok nevében a bizottság egyik tagja, a KDNP-s Nacsa Lőrinc. Rámutatott: pont miattuk kellett kimondani azt, hogy csak hiteles információk alapján lehet tájékoztatni a közvéleményt és tartózkodni kell a társadalmi feszültségkeltéstől.

Nincs több kamuvideó, nincs több kétes statiszta, nincs több hamisított halálozási statisztika – hangsúlyozta a kormánypárti képviselő, aki arra is kitért:

a bizottság is kimondta, hogy Korózs Lajos méltatlan a vezetésére.

„A kamuvideós Korózs Lajos” megfutamodott, otthagyta az ülést – idézte fel a bizottsági ülésen történteket Nacsa Lőrinc, kiemelve: neki is jobb lenne, ha nem menekülne, hanem lemondana. Ez a bizottság nem egy politikai fórum, különösen veszélyhelyzetben nem – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában