Ország-világ

2020.11.01. 08:38

November elsején újabb 20 százalékkal emelkedik az egészségügyi szakdolgozók bére

Harmadik lépcsőjéhez érkezett az a 2018-ban elfogadott többéves, többütemes béremelési program, ami az ápolói bérek rendezéséről szól.

Idén januárban 14 százalékkal emelkedett, november elsején pedig újabb 20 százalékkal növekszik az illetményük. Ennek köszönhetően minden egészségügyi szakdolgozó 42 százalékkal keres többet, mint két évvel ezelőtt. A kormány idén 82 milliárd forintot fordít erre a célra, melyből 81 ezer szakdolgozó és 4000 védőnő részesül közölte a Emberi Erőforrások Minisztériuma vasárnap.

A magyar ápolók minden nap, minden egyes műszakban a jelenlegi járványhelyzetben is nagyszerűen helytállnak, ezért örülünk annak, hogy épp most kerülhet sor az ilyen jellegű megbecsülésükre és támogatásukra. Az emelt összegű bér a decemberi számlájukon jelenik meg először, a béremelési program következő 30 százalékos állomása 2022. januárjában lesz esedékes olvasható az Emmi közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában