Ország-világ

2020.11.20. 16:48

Pikó az emberek megsarcolására használja a rendkívüli jogrendet

A kormánypárt helyi szervezete felszólítja a polgármestert, hogy vonja vissza a rendeletet.

Felháborítónak tartjuk, hogy a közelmúltban életbe lépett rendkívüli jogrendet Józsefváros baloldali polgármestere a kerületiek megsarcolására, adóemelésre használja fel – írta közleményében a józsefvárosi Fidesz alapján a Magyar Nemzet.

A kormánypárt helyi szervezete felszólítja a polgármestert, hogy vonja vissza a rendeletet.

„Pikó András egyszemélyben döntött úgy, hogy adókkal sújtja az amúgy is egyre nehezebb helyzetben lévő, sok józsefvárosi lakónak munkahelyet biztosító kerületi vállalkozásokat, illetve magánszemélyeket. A baloldali városvezetés növeli az építmény-, telek- és kommunális adót, azt remélve, hogy ezzel a baloldali városvezetés közel 170 millió forintos bevételhez jut” – tájékoztatta lapunkat közleményben a Fidesz józsefvárosi szervezete. A kormánypárt arra hívta fel a figyelmet, hogy

a Pikó András vezette önkormányzat ezt a pénzt – családonként mintegy tízezer forintot – a józsefvárosiak zsebéből veszi ki, ebben a koronavírus okozta,

mindenkit sújtó helyzetben.

„Felháborítónak tartjuk, hogy a közelmúltban életbe lépett rendkívüli jogrendet Józsefváros baloldali polgármestere a kerületiek megsarcolására, adóemelésre használja fel.

Egy olyan nehéz időszakban, amikor nem az emberek megsarcolása, hanem épp ellenkezőleg, az emberek támogatása, az egészség és a munkahelyek védelme lenne a legfontosabb. Miközben a kormány közterheket enged el, hitelmoratóriumot hirdet, adókat csökkent, ingyenessé teszi az internetet, a családokat, vállalkozásokat, munkahelyeket védő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy megvédje a munkahelyeket, és segítse a gazdaságot, Józsefvárosban Pikó András a megszokott baloldali recepthez nyúl, és megszorításokat vezet be” – utalt a kormány a munkahelyeket és a családok megélhetését védő intézkedéseire a Fidesz.

A helyi jobboldali párt emlékeztetett, hogy az önkormányzati választásokat követően az új vezetés legelső intézkedései közé tartozott, hogy jól fizető pozíciókat hozott létre a baloldali képviselők részére. Pikó András által végrehajtott korrupciógyanús ügylet miatt eddig hatvanmillió forintra büntették az önkormányzatot. Csak ezek a tételek összesen 250 millió forintjába kerültek a józsefvárosiaknak.

„Felszólítjuk – az elmúlt egy évben a kampányígéreteiből semmit meg nem valósító – Pikó Andrást, hogy a józsefvárosiakat megsarcoló rendeletet vonja vissza, s ne a kerületiek zsebéből pótolja a kudarcos politikája miatt elfolyt költségvetési forrásokat!”

– írta a józsefvárosi Fidesz. A kormánypárt végezetül megjegyezte: Pikó András ráadásul annak ellenére teszi mindezt, hogy a rendkívüli jogrend ideje alatt csak a járvánnyal összefüggésben illene döntéseket hoznia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában