hazaindultak a vendégmunkások

2020.12.21. 14:06

Több mint kétszázezren lépték át a határt Csongrád-Csanád megyében a hétvégén

A jelentős forgalom a szabadságukra hazatérő vendégmunkások, továbbá a járványügyi szabályok változása miatt alakult ki.

A legtöbben szombaton választották a megye átkelőhelyeit, aznap a 105 ezret is meghaladta az átutazók száma, ami azt jelentette, hogy a határrendészek több mint 4400 utast léptettek át óránként. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság a szerb és a román társszervekkel együttműködve az átkelőhelyeket teljes kapacitáson működtette.

A három nap alatt a röszkei autópálya-határátkelőhelyet használók száma meghaladta a 112 ezret, a csanádpalotai autópálya-határátkelőhelyet csaknem 83 ezren vették igénybe. Egyszerre a legtöbb utas Röszkén volt, ezt az átkelőt szombaton csaknem 52 ezren választottak. Szombaton a várakozási idő csökkentéséért az ásotthalmi közúti határátkelőhely 7-től 19 óráig működött.

A jelentős forgalom a szabadságukra hazatérő vendégmunkások, továbbá a járványügyi szabályok változása miatt alakult ki.

Hétfőtől a Szerbiába belépni kívánó külföldi állampolgároknak 48 óránál nem régebbi negatív koronavírustesztet kell felmutatniuk a határon, a szerb állampolgárok viszont akár teszt nélkül is hazatérhetnek, de akkor tíznapos karantén vár rájuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában