Járvány

2020.12.04. 12:09

Új Covid-betegellátó részleggel bővült a pulmonológiai intézet

A felújított részlegen négy intenzív terápiás kórtermet és öt rehabilitációs kórtermet alakítottak ki – mondta Kásler Miklós.

Új, a koronavírus-betegek ellátását szolgáló részleggel bővült az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet. Az 550 négyzetméteres épület teljes körű felújítása 360 millió forintból valósult meg – jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteki online sajtótájékoztatóján.

Kásler Miklós elmondta, a felújított részlegen négy intenzív terápiás kórtermet és öt rehabilitációs kórtermet alakítottak ki.

A miniszter felidézte, hogy a kormány a járványellenes küzdelem részeként indította el negyven intézmény fertőtlenítő takarítását és különböző felújításokat, és vannak olyan helyszínek, ahol teljes felújítás is történt. Ebbe a körbe tartozik a Korányi intézet egyik, eddig használaton kívüli szárnyának rendbetétele is – tette hozzá.

A beruházás részeként kicserélték az ajtókat, ablakokat és a burkolatokat, álmennyezetet alakítottak ki, felújították az elektromos hálózatot, klimatizálták a kórtermeket és megújultak az orvosokat, nővéreket kiszolgáló helyiségek is.

A felújított szárnyban már elvégezték a zárófertőtlenítést is, így már alkalmas a betegek fogadására.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában