dopping

2021.01.30. 22:05

A harmincadik orosz súlyemelő bukott meg anabolikus szteroiddal

Az orosz bajnokot négy évre tiltották el a versenyzéstől.

Dmitrij Petrov személyében a harmincadik orosz súlyemelő bukott meg a doppingvizsgálaton anabolikus szteroid használata miatt.

Az orosz bajnokot négy évre tiltották el a versenyzéstől – adta hírül a TASZSZ az orosz doppingellenes ügynökség (RUSADA) jelentésére hivatkozó anyagában.

Az anabolikát segítségül hívók mellett további 14 orosz súlyemelőt büntettek a tiltó szabályok megsértéséért, ők másfajta illegális szer – például növekedési hormon – használatán veszítettek rajta, vagy azért kaptak eltiltást, mert egy éven belül háromszor nem találták őket a doppingellenőrök a holléti jelentésben megadott tartózkodási helyen. Márpedig az ilyen ismételt mulasztás ugyanúgy doppingvétségnek minősül.

A TASZSZ egy másik szombati doppinghíre szerint nem került be a súlyemelő-válogatott bő keretébe a leghíresebb és legeredményesebb orosz női versenyző, a sokszoros világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes Tatyjana Kasirina, aki így nem lesz ott az áprilisi, moszkvai Eb-n.

Az ő ügyében fegyelmi vizsgálat indult decemberben a doppingellenes szabályok megsértése miatt, az eljárás idejére versenyzési jogát felfüggesztették.

Az Európa-bajnokságot április 3. és 11. között rendezik az orosz fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában