Ország-világ

2021.01.01. 21:58

Merkely: folyamatosan oltják az egészségügyi dolgozókat

Az oltás nemcsak az esetleges megbetegedés elkerülését segíti, hanem szinte száz százalékos védelmet jelent a szövődményes megbetegedés megelőzése szempontjából is.

Budapest, 2020. december 26. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora beoltja a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyaggal Balogi Bernadett kardiológus rezidenst a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán 2020. december 26-án. MTI/Mónus Márton

Forrás: MTI

Fotó: Mónus Márton

December 26. délutánja óta folyamatosan oltják az egészségügyi dolgozókat a koronavírus elleni vakcinákkal – mondta a Semmelweis Egyetem rektora az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Merkely Béla elmondta: csak a Semmelweis Egyetemen már csaknem 2 ezer embert oltottak be. Kiemelte: első nap viszonylag kevesen akartak oltást. Azóta viszont, ahogy egyre többen megkapták az oltást és semmilyen mellékhatást nem észleltek, egyre többen jelentkeznek. A Semmelweis Egyetemen az orvosok mintegy 95 százaléka elfogadja az oltást és a szakdolgozók nagy része is szeretné beoltatni magát – mondta a rektor.

Ugyanakkor megjegyezte: sokat kell még tenni, hogy a lakosság is minél szélesebb körben elfogadja az oltást és kialakulhasson a nyájimmunitás. Merkely Béla kiemelte: az oltás nemcsak az esetleges megbetegedés elkerülését segíti, hanem szinte száz százalékos védelmet jelent a szövődményes megbetegedés megelőzése szempontjából is.

A Semmelweis Egyetem rektora szólt arról is, érzik, hogy a koronavírus-járvány hatására felértékelődött az orvosi hivatás és az egészségügyi dolgozók mindennapi munkája, így megnőtt a fiatalok, a most érettségizők érdeklődése az orvosi és egészségtudományi képzések iránt. Ezért minden érdeklődőt várnak a Semmelweis Egyetem január 15-én és 16-án online tartandó nyílt napjára.

Borítókép: Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora beoltja a Pfizer és a BioNTech által kifejlesztett koronavírus elleni oltóanyaggal Balogi Bernadett kardiológus rezidenst a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán 2020. december 26-án.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában