Járvány

2021.01.02. 09:50

Vietnámban is felbukkant a koronavírus új változata

Vietnámban is felbukkant a koronavírus új változata, egy Nagy-Britanniából hazatérő nő szervezetében mutatták ki – közölte szombaton Hanoiban az egészségügy-minisztérium.

A 44 éves vietnáminak december 24-én lett pozitív a vírustesztje, és a kutatók azonosították az először az Egyesült Királyságban kiszűrt, VOC 202012/01 néven ismert mutációt.

A világ több országa megtiltotta a Nagy-Britanniába való utazást az új változat elterjedését megakadályozandó. A mutáció a tudósok szerint 40-70 százalékkal fertőzőbb a korábbi változatnál, de arra eddig nem találtak bizonyítékot, hogy veszélyesebb lenne.

Vietnám továbbra is működtet légijáratokat a világjárvány idején Nagy-Britanniában rekedt állampolgárainak hazatelepítésére.

Az ázsiai országban a szigorú karanténintézkedésekkel és kontaktkövetéssel gyorsan sikerült megfékezni a járványt. A koronavírus 1474 embert fertőzött meg, és 35-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegségbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában