Ország-világ

2021.02.13. 18:15

Az Európai Bizottság nem ellenezne egy európai uniós oltási igazolványt

Az európai szintű szabályozásról majd akkor lesz érdemes vitát nyitni, ha már a lakosság nagy része megkapta a vakcinát.

Nyitottnak mutatkozott egy esetleges európai uniós oltási igazolvány bevezetésére az Európai Bizottság elnöke.

Üdvözlöm a görög miniszterelnök kezdeményezését – mondta Ursula von der Leyen a Ta Nea című athéni lapnak adott, szombaton megjelent interjúban arra a kérdésre, hogy mi a véleménye arról a görög felvetésről, hogy akik megkapták a koronavírus elleni oltást, azokat lássák el hivatalos igazolással, amelynek a birtokában szabadon utazhatnának.

Az EU-Bizottság elnöke ugyanakkor hozzátette, az európai szintű szabályozásról majd akkor lesz érdemes vitát nyitni, ha már a lakosság nagy része megkapta a vakcinát.

Közben Görögország és Izrael megtették az első lépéseket afelé, hogy kétoldalú alapon kölcsönösen biztosítsák a koronavírus ellen beoltott görög és izraeli állampolgárok számára a szabad utazást. Görög remények szerint az erről szóló megállapodást – amelyhez a tervek szerint Ciprus is csatlakozna – március végéig tető alá hozhatják.

Mindhárom érintett országban fontos bevételi forrás a nemzetközi turizmus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában