Ország-világ

2021.02.20. 18:07

Élet a bukás után: Gyurcsány visszatérése és a DK felemelkedése (videó)

A sorozat hatodik, befejező része azzal foglalkozik, hogyan tért vissza Gyurcsány Ferenc, és hogyan lett bukott miniszterelnökből az ellenzék legbefolyásosabb szereplője.

A Magyar Nemzet sorozatának korábbi részeiben bemutattuk azt a hátországot, amely Gyurcsány Ferencnek lehetővé tette, hogy a nagypolitikában is karriert fusson be. Ebben szerepet játszott a KISZ-es mozgalmi múltjában gyökerező kapcsolatrendszere, hálózatépítő rutinja, a vagyonából eredő pénzügyi függetlensége, valamint titkosszolgálati háttere. A legutóbbi részben az őszödi beszéd és az ezt követő politikai és gazdasági káosz került terítékre. Most Gyurcsány Ferenc visszatérésével, a baloldal általi rehabilitációjával foglalkozunk.

Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése és a rendőrterror után mindenki azt gondolta, hogy Gyurcsány Ferenc pályafutása befejeződött. Ma mégis ő a legerősebb ellenzéki párt elnöke, az ellenzéki koalíció vezetője. Hogyan csinálta, és mi kellett mindehhez?

Érdekességek a hatodik részből:

 • Gyurcsány egy névtelen szerző nyilvánosságra került levele szerint csak a hatalmat akarja. Az írásban foglalt állításokat igazolta az idő.
 • Mindenkiről tud valami terhelő információt, amelyek megszerzéséhez titkosszolgálati eszközöktől sem riad vissza.
 • Gyurcsány új pártot alapít egy sátorban.
 • Az ellenzéki összefogás 2014-ben csúnya vereséget szenvedett. Gyurcsány ekkortól fogva a teljes baloldal egységesítése mellett kardoskodik.
 • A Karácsony Gergely vezette budapesti városházán is nagy hatalomra tett szert.
 • A témával részletesen foglalkozik a következő cikk: Gyurcsány Ferenc nagy visszatérése.

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában