Járvány

2021.02.19. 16:47

Több országból is segítséget kap a járvánnyal küzdő Szlovákia

Ezt az ország külügyminisztériumának államtitkára jelentette be csütörtökön közösségi oldalán.

Vészhelyzetben ismerszik meg a barát, a regionális szolidaritás és az európai együttműködés – így kezdte csütörtöki Facebook posztját Martin Klus, a szlovák külügyminisztérium államtitkára, amelyben bejelentette: Ausztria és Lengyelország felajánlotta Szlovákiának segítségét a koronavírus-járvány elleni küzdelemben, Magyarország pedig kész segíteni – írja a V4NA .

Az államtitkár szerint Ausztria katonai egészségügyi személyzetet, Lengyelország pedig 200 ágyat ajánlott fel kórházai intenzív osztályain. A magyar fél felajánlását Klus nem részletezte.

Az Igor Matovic vezette szlovák kormány szerdán aktiválta az EU civil védelmi rendszerét, és a koronavírus-járvány leküzdése érdekében segítséget, egészségügyi személyzetet kért a többi európai uniós országtól.

Szlovákia jelenleg a járvány rendkívül erős, második hullámával küzd. A V4-es ország mostanra az összlakosságra számított halálos áldozatok számában az első helyre került a világon, kórházaiban pedig egyre súlyosabb az orvos- és nővérhiány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában