Ország-világ

2021.02.05. 17:09

Újabb magyarellenes kijelentést tett Fekete-Győr András (videó)

A baloldali Momentum elnöke ismét hitet tett korábbi magyarellenes megnyilvánulásai mellett egy rádióinterjúban.

Fekete-Győr András, a baloldali Momentum elnöke ismét magyarellenes politikai krédójának adott hangot a minap. Az Inforádió Aréna című műsorában ugyanis

arra a kérdésre, hogy jó döntés volt-e a romániai és a szlovákiai választásokon a magyar jelöltek liberális riválisait támogatni, Fekete-Győr így válaszolt: – Igen, én ezt jó döntésnek tartom.

A 2019. november 10-én megrendezett romániai elnökválasztáson a Momentum a liberális USR–PLUS jelöltjét, Dan Barnát támogatta, aki egyébként mindössze 15,02 százalékot szerzett. A tavaly szeptemberi romániai önkormányzati választásokon Fekete-Győr személyesen kampányolt Erdélyben, ahol az erdélyi magyarokat arra buzdította, hogy az RMDSZ-jelöltjeivel szemben az USR–PLUS politikusait támogassák. Az RMDSZ akkor egyébként rendkívül jól szerepelt. Ugyancsak nem a magyarok pártját (MKP) támogatta a Momentum a Szlovákiában 2020 februárjában megtartott parlamenti választáson, hanem a liberális Progresszív Szlovákia–SPOLU mellett állt ki, amely egyébként végül nem került be a szlovák törvényhozásba.

Az említett interjúban az előválasztással kapcsolatos kérdésekben rendkívül bizonytalannak tűnt Fekete-Győr, aki azonban annyi konkrétumot elárult, hogy

2022-es győzelmük esetén minden bizonnyal többkulcsos adórendszert vezetnének be.

Érdemes megemlíteni, hogy a Momentum elnöke a korábbi kijelentéseikkel ellentétes állításokat fogalmazott meg Gyurcsányékkal kapcsolatban. Míg kis ideje azt hangoztatták, hogy a háttérbe szorítanák az elmúlt harminc év politikai elitjét, Fekete-Győr már arról beszélt, hogy az „öregek” szakértelme és tapasztalata nélkül gyakorlatilag nem tudnának mihez kezdeni. Kiszelly Zoltán politológus a Magyar Nemzet kérdésére úgy értékelt, hogy

a Momentum Achilles-sarka lett Gyurcsány Ferenc, mivel a fiatal liberálisok érdekeivel ellentétben, brüsszeli utasításokat követve csatlakozhattak a DK-vezette szivárványkoalícióhoz.

Azt is érdemes felidézni, hogy vakcinaügyben is 180 fokos fordulatot vett a Momentum véleménye, ugyanis Fekete-Győr már a kínai és orosz vakcina beszerzésének az üdvös voltáról beszélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában