Ország-világ

2021.03.10. 10:32

Ómolnár Miklós: hálás vagyok, hogy tanúja lehetek a változásoknak

Egyrészt politikai bábjáték, másrészt gyászszertartás az, amikor a baloldali értelmiség a sajtószabadság megszüntetésével vádolja a magyar jobboldalt – vélekedik Ómolnár Miklós, a magyar média egyik legérdekesebb egyénisége, hazánk bulvárpápája, a Mediaworks Zrt. bulvárdivíziójának vezetője.

Ómolnár Miklós jelenleg a Mediaworks bulvárdivíziójának vezetője

Forrás: Médiapiac

Fotó: Szabolcs László

A Story és a Best magazin egykori alapító főszerkesztője a Médiapiac.com portálnak adott életútinterjújában kifejti: „A másik oldal sokáig azt hihette, hogy az értelmiségi körökben, a médiában minden téren ők fújják a passzátszelet.” Véleménye szerint e régi, megingathatatlannak látszó pozíciója elvesztését gyászolja most a magyar baloldal.

Ómolnár Miklós jelenleg a Mediaworks bulvárdivíziójának vezetője
Fotó: Szabolcs László / Médiapiac

A médiaszakember hálás azért, hogy az elmúlt évtizedek változásai és a jelenlegi változások vér nélkül, békésen, a demokrácia keretei között, nem pedig forradalmi erőszak közepette zajlanak. Hozzáteszi ugyanakkor, hogy „a történetnek még nagyon az elején vagyunk, ezer dolognak kell még kikristályosodni”, és még rengeteget kell tenni azért, hogy „az új magyar elitépítés” stabil, időtálló és korszerű legyen.

Az interjúból kiderül, hogyan lett a filmrendezésről álmodozó szombathelyi kisfiúból jogász, majd mozitakarító és a Danubius rádió műsorvezetője. Megtudhatjuk azt is, miként lett később a kisgazdák országgyűlési képviselője, hogyan viszonyult Torgyán Józsefhez, és hogy az alkotmányügyi bizottság alelnökeként milyen tapasztalatokat szerzett már akkor az „építő jellegű” liberális ellenzékiségről. Végül azt is elárulja, hogyan lett a hazai bulvármédia pápája, legmeghatározóbb szereplője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában